NL
Blogs

Vega en vegan voeding

Sint-Willebrord -

In de tweede aflevering van de Enjoy The Distance podcast is Maartje van Gestel te gast. We spreken met haar over de opkomst van plantaardige voeding en hoe je dit combineert met sporten. De aflevering is vanaf vandaag te beluisteren via onderstaande kanalen:
- Spotify
- Apple podcasts
- Google podcasts
In deze bijbehorende blog geeft zij vijf tips om zelf ook plantaardig te gaan presteren.

  1. Knowlegde is power. Zorg ervoor dat je kennis opdoet over plantaardige sportvoeding. Kennis zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken en weet waar je op moet letten. Wanneer die kennis je eigen is geworden, zal plantaardig eten eigenlijk heel erg makkelijk zijn.

  2. Laat dierlijke producten niet weg, maar zorg dat je dit vervangt door een plantaardige variant. Eet in de avond bijvoorbeeld niet enkel aardappels met groente, maar maak bijvoorbeeld een aardappelsalade met verschillende groente, peulvruchten en noten of zaden.

  3. Houdt je totale calorie-inname in de gaten. Plantaardige producten hebben vaak een lagere calorie-dichtheid dan dierlijke producten. Wanneer je met overgewicht kampt kan dit een voordeel zijn, maar wanneer je veel sport en veel energie verbruikt wil je geen groot energietekort creëren. Doe je dit wel dan heb je kans dat je minder goed zal herstellen, je vaker vermoeid zal zijn en je je hormonen in de war schopt.

  4. Neem een vitamine B12 supplement, geen discussie mogelijk. In de podcast gaan we in op waar vitamine B12 vandaan komt en waarom eigenlijk iedereen risico loopt op een tekort.

  5. Focus op ‘whole foods’. De grootste gezondheidsvoordelen van een plantaardig eetpatroon zal je ervaren wanneer je voornamelijk kiest voor onbewerkte voedingsmiddelen. Naast koolhydraten, eiwitten en vetten zul je daarbij namelijk ook vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgen. De wholefoods komen in gunstige pakketjes met meerdere goede voedingsstoffen.

Plantaardig presteren:
Ook plantaardig gaan presteren? Met kortingscode ‘ROGELLI’ krijg je 10% korting op het boek Plantaardig Presteren geschreven door Maartje. Je kunt het boek bestellen via haar webshop www.maartjemaria.com. De code is geldig tot 30 september 2020.