NL
Blogs

Fotoshoot wintercollectie 2020

Kühtai, Oostenrijk -

Afgelopen augustus was het dan eindelijk zo ver: de fotoshoot van de Rogelli wintercollectie 2020. Twee keer per jaar lanceren we bij Rogelli een nieuwe collectie. Een wintercollectie en een zomercollectie. Foto’s en video’s zijn een belangrijk onderdeel van onze marketingstrategie, dus elke nieuwe collectie wordt gefotografeerd en gefilmd. Normaal gesproken vindt de shoot voor de wintercollectie in februari plaats, maar dit jaar verliep alles een beetje anders..

Van een hobbel op de weg, naar de hoogste berg in Oostenrijk
Een prachtige fotoshoot op de mooiste locaties in Noorwegen stond voor februari 2020 op de planning. Zoals altijd stond de shoot ruim gepland voordat de collectie daadwerkelijk werd gelanceerd, omdat het bewerken van alle beelden veel tijd en aandacht vraagt. Zoals we allemaal weten veranderde er veel in februari. Een pandemie zorgde ervoor dat onze geplande fotoshoot in Noorwegen niet door kon gaan. Dat werd schakelen. Zoals het een echte fietser betaamd, lieten wij ons door een hobbel op de weg niet uit het veld slaan. De afgelopen jaren hebben we foto’s gemaakt op de meest prachtige locaties in verre landen. Ook dit jaar wilden we onze volgers en klanten de mooiste beelden van onze nieuwe collectie kunnen laten zien.

Naar mate de maanden verstreken werd het weer mogelijk om naar landen binnen Europa te reizen. De voorbereiding voor een fotoshoot werd weer nieuw leven in geblazen. De fotograaf en videograaf werden gebeld, de modellen werden geregeld en de mooiste locaties werden gepind. De maatregelen in Noorwegen lieten het helaas niet toe om in dit prachtige land een fotoshoot te organiseren. Daarom besloten we om naar Oostenrijk te gaan. Een land met hoge bergen en ongerepte natuur. Een ideale locatie voor een winterse shoot in augustus. Tenminste, dat was waar we op hoopten. Tot ons geluk bleek dat ook zo te zijn.

De omgeving van de Oostenrijkse bergen heeft iedereen verrast. De eerste accommodatie  bevond zich in het dorpje Kirchberg. In de winter een pittoresk ski-dorp met een levendig uitgaansgebied. Vanuit Kirchberg was een van de hoogste bergen van Europa, de Großglockner, goed te bereiken. De top van de hoogste berg van Oostenrijk biedt schitterend uitzicht over mooie bochten en vergezichten. De laaghangende wolken zorgden voor een winterse sfeer waardoor er mooie collectiebeelden zijn geschoten. De tweede verblijfslocatie was Kühtai, een klein dorpje midden in de bergen. Vanuit hier zijn we onder andere naar het Zillertal en het Kaunertal gereden, waar bergmeren, watervallen en rotspartijen een mooi decor vormden voor het fotograferen en filmen van de nieuwe collectie.

 

Een wintercollectie shoot in hartje zomer
Een wintercollectie shooten in hartje zomer kan best een uitdaging zijn. Voor de lancering van de wintercollectie zijn natuurlijk ook winterse beelden nodig. Hoe doe je dat? En waar moet je op letten? Fotograaf Wouter Roosenboom en videograaf Bart de Graaf vertelden daar het volgende over. Wouter: “De uitdaging was om in de zomer een winterse sfeer in de foto’s terug te laten komen. Ik denk dat dat is gelukt. We hebben geluk gehad met het weer en door de hoogte in te gaan hebben we herfstachtige en winterse omstandigheden weten te creëren.” Volgens Wouter hoeft het ook niet per se een probleem te zijn om een wintercollectie in de zomer te fotograferen. “Het blijft een fashion shoot. Je wilt de kleding laten zien die je verkoopt in de omgeving waarvoor de kleding ontworpen is. Daarnaast heb je hoog in de bergen al gauw kleding nodig die geschikt is voor koudere temperaturen, ook in de zomer.”

Ook voor videograaf Bart de Graaf was het de uitdaging om winterse beelden te maken in augustus. Bart: “Het beeld van de bergen in Oostenrijk was gelukkig erg winters. Er lag weinig sneeuw, maar zo lang je geen dagjes mensen in korte broeken in beeld hebt, voelt het hoog in de bergen al gauw winters aan.” De nabewerking kan de beelden nog een extra winters gevoel geven. “In de nabewerking kan ik met de kleuren spelen om een bepaald gevoel in de beelden te brengen. Kleuren zijn heel bepalend voor de sfeer van het beeld. Ik zal de kleuren wat donkerder maken voor een echt winters gevoel.”

Benieuwd naar meer foto's van de shoot in Oostenrijk? Houd dan onze Sociale media in de gaten!