NL
Blogs

Wielrennen een nieuwe hobby?

Heiloo -

Een tijdje geleden schreef ik, in samenwerking met @rogellisportswear een blog over het oppakken van het fietsen met mijn racefiets. Mocht je deze blog nog niet gelezen hebben dan zou ik dit zeker even doen! (zie blog hier). Inmiddels zijn we weer een zomer verder, staat de herfst voor de deur en leek het mij de hoogste tijd om weer een leuke blog te schrijven. Heb ik in het fietsen een nieuwe hobby gevonden of hou ik het toch bij hardlopen? En wat is mij opgevallen aan fietsen?

Fietsen in de zomer is perfect: 
Ik ben erg blij dat ik deze zomer de mogelijkheid had om op mijn fiets te springen en te genieten van de ritjes. Het was een zomer waarbij het tropenrooster vaak van pas kwam. In het verleden had ik alleen maar stilgezeten tijdens de tropische temperaturen omdat hardlopen dan echt te warm is. Gelukkig kon ik met deze hitte prima fietsen en werkte het fietsen zelf verkoelend. Hoe harder je fietst des te meer verkoeling, lekker doortrappen dus. Kortom, fietsen in de zomer is geweldig met of zonder hittegolf.

Het combineren van fietsen en hardlopen: 
Het combineren van fietsen en hardlopen werkt perfect bij bepaalde weersomstandigheden. Zoals ik hierboven heb beschreven is het tijdens warme dagen fijner om op de fiets te springen dan in de hitte de lopen. Op  de regenachtige dagen vind ik het daarentegen prettiger om hard te lopen. De sporten vullen elkaar goed aan. Zelf fiets ik meer in de week dan dat ik hardloop, maar sporten is sporten toch? Mij maakt het niet uit of ik fiets of hardloop, zolang ik er maar van de afstand kan genieten. Om beide sporten te combineren op een dag lijkt mij te zwaar, ik denk dat triatleten dat wel kunnen beamen.

Mijn favoriete fietsroute:  
Ik heb meerdere routes uitgeprobeerd, maar mijn favoriet is toch wel een route door het bos en de duinen. Fietsen door de polder is daarentegen niet voor mij weggelegd. Dit geldt niet alleen voor het fietsen maar ook met hardlopen, ik vind de polders vaak lange eindeloze stukken waar het uitzicht lange tijd hetzelfde blijft. Mijn favoriete route was toch wel van Heiloo naar Castricum naar Egmond naar Bergen (via het bos) - naar Schoorl en vanaf Schoorl terug door de duinen naar Bergen naar Heiloo. Veel natuur en veel afwisseling! 

Fietsen in de herfst/winter
Ik wil het fietsen in het najaar zeker vasthouden. Voorheen was wielrennen voor mij een echte zomeractiviteit omdat ik in de winter ging schaatsen. Dit najaar wil ik het fietsen volhouden en combineren met het hardlopen. Voor de koude dagen die eraan komen heb ik in elk geval alvast een superfijn warm jack gevonden, het Glow Winterjack van Rogelli Sportswear.