NL
Blogs

Rijd jij mee met Let's Ride cc?

Sint Willebrord -

In dit gastblog vertelt Kristel, een van de oprichters, over hoe Let´s Ride cc dames in heel Nederland aanspoort om gezellig samen met de fiets op pad te gaan.

Even voorstellen

Hi, ik ben Kristel, 25 jaar en sinds kort één van de ambassadeurs van Rogelli Sportswear. Drie maanden geleden heb ik mijn bachelor sociaal pedagogische hulpverlening behaald en afgelopen periode ben ik begonnen aan een nieuwe baan. Ik werk binnen een ggz instelling op de afdeling klinisch herstel autisme. Hier wonen en werken mensen met autisme en bijkomende psychiatrische aandoeningen. Erg interessant en uitdagend werk.

Op dit moment fiets ik zo’n vier jaar. Het is voor mij een leuke hobby en een fijne manier van ontspanning. Hierdoor leek het mij leuk om iets op te gaan zetten wat met fietsen te maken heeft. En zo kwam uiteindelijk het idee om Let’s Ride cc te beginnen.

 

Het begin van Let´s Ride cc

Ik heb Let’s Ride cc samen met Inge bedacht. Inge is weer meer van het mountainbiken en ik ben meer van het wielrennen, al heb ik ondertussen ook al een mountainbike thuis staan. Zij heeft mij hier redelijk snel enthousiast voor gemaakt. Nu kan Inge daardoor wat meer gaan regelen wat met mountainbiken te maken heeft en ik met wielrennen. De perfecte combinatie naar mijn idee.

Sinds december zijn Inge en ik Let’s Ride cc gestart. Al langere tijd dachten we na over wat wij voor een concept wilden opzetten. Waar we het wel snel over eens waren, was dat wij ons op de fietsende vrouw wilde richten. Inge en ik hoorden regelmatig om ons heen dat vrouwen het lastig vinden om mee te fietsen met mannen en liever met een groepje andere vrouwen fietsen. Daarbij zijn vrouwen een snelgroeiende groep wielrenners en mountainbikers. Hierdoor was de keuze om ons met Let’s Ride cc te richten op fietsende vrouwen snel gemaakt.

 

Zien we jou snel op een tocht of workshop?

Let’s Ride cc is nog in een beginnende fase. We zijn op dit moment druk bezig met bepalen welke tochten we willen gaan fietsen en welke workshops/clinics we gaan organiseren. Binnenkort komen er weer een paar leuke toertochten op de planning waar Let’s Ride cc zal meefietsen. Neem dus regelmatig een kijkje op onze website Letsride.cc of volg ons op Instagram.

Maar uiteindelijk is samen fietsen leuker dan alleen, en samen fietsen betekent samen uit samen thuis. Daarom willen wij een platform zijn waar steeds meer dames zich bij aansluiten om een keer mee te fietsen. Ik kijk er naar uit jullie snel te zien bij een evenement van Let’s Ride cc. Tot dan!