NL
Rogelli hoe het begon...

Rogellihoe het begon...

Tegenwoordig is het merk onderdeel van GOWA Sportswear. De roots van Rogelli Sportswear liggen in het hart van de Nederlandse wielerwereld, namelijk Noord-Brabant.

Oud-gele-trui-drager Rini Wagtmans vond dat wielerkleding in zijn tijd niet comfortabel waren. Om meer te kunnen genieten van het wielrennen begon hij met het zoeken van een Italiaanse fabriek, welke comfortabele functionele wielerkleding kon produceren. Nog steeds gebruiken wij deze filosofie, visie, ervaring en expertise om functionele en bovenal comfortabele kleding te produceren voor hardlopen, wielrennen, triathlon en training.

 

1974
1974
De oprichting  van Rogelli

De oprichting van Rogelli

Rogelli Sportswear wordt in 1974 opgericht in het hart van de Nederlandse wielerwereld, namelijk Noord-Brabant.

Tijdens de eerste jaren wordt er voornamelijk de focus gelegd op de productie van schaats- en fietskleding.  

1975
1975
Internationale allure  van Rogelli

Internationale allure van Rogelli

Rogelli Sportswear wordt internationaal bekend. Praktisch iedere profrenner, waaronder Joop Zoetemelk en Jan Raas, reden rond met onze valhelm, ook wel de Worstenhelm genoemd.

Daarnaast wint Rogelli in dit jaar een belangrijke prijs in Milaan, uitgegeven door de Italiaanse Kamer van Koophandel, voor meest innovatieve product.

1984
1984
Schaatssucces in Rogelli pak

Schaatssuccesin Rogelli pak

Schaatser Tommy Gustafson wordt kampioen op de Olympische Spelen in een Rogelli schaatspak

1985
1985
Wederom schaatssucces voor Rogelli

Wederom schaatssuccesvoor Rogelli

Wederom succes voor Gustafson en Rogelli. In Calgary wordt hij Olympisch kampioen op de 5- en 10 kilometer in het opvallende blauw/gele Rogelli schaatspak.

1992
1992
Rini Wagtmans Neemt Rogelli over

Rini WagtmansNeemt Rogelli over

In het jaartal 1992 neemt Rini Wagtmans het merk Rogelli over en wordt het onderdeel van GOWA Sportswear B.V.

Wagtmans is een van de Nederlanders die in de Tour de France in de welbekende gele trui fietste. Zijn beste dagen waren in de jaren '60 en '70. Rini fietste in kleding die eigenlijk te zwaar was. Nadat hij gestopt was met wielrennen wilde hij de kleding gaan verbeteren.

Onder het bewind van Rini wordt fietskleding binnen Rogelli doorontwikkeld. Hij gaat op reis naar Italië, zoekt een fabriek en laat daar comfortabele fietskleding maken. Hij besluit deze kleding weer mee terug te nemen naar Nederland en ontwikkelt zo het merk Rogelli.

1994
1994
Teamwear in opkomst

Teamwearin opkomst

Vanaf 1994 richt Rogelli zich op teamwear. Verschillende Eredivisie-clubs worden gehuld in Rogelli kleding. 

Daarnaast worden er ook veel amateurvoetbalclubs aangekleed.

1996
1996
2e generatie neemt rogelli over

2e generatieneemt rogelli over

Vanaf 1996 trekt Rini Wagtmans zich terug uit het bedrijf en neemt de tweede generatie het bedrijf over. Onder Marijn Wagtmans maakt Rogelli Sportswear een nieuwe groei door. 

In hetzelfde jaartal wordt het Dextro-wielrenteam gekleed in Rogelli.

1997
1997
Rogelli start met hardloopkleding

Rogelli startmet hardloopkleding

Leontien van Moorsel wordt gekleed door Rogelli Sportswear.

Na fiets- en schaatskleding start Rogelli nu ook met verkoop van hardloopartikelen.

 

2000
2000
Internationale  expansie

Internationale expansie

Rogelli Sportswear groeit gestaagd door. Inmiddels is onze kleding binnen en buiten de Benelux verkrijgbaar voor de consument. 

2009
2009
Vacansoleil  in Vuelta met Rogelli

Vacansoleil in Vuelta met Rogelli

Rogelli wordt kledingsponsor van het wielerteam Vacansoleil die o.a. dit jaar deelneemt aan de Vuelta. Dit is voor Rogelli de eerste grote ronde waar wij aan deelnemen.

Vacansoleil haalt tijdens deze ronde een mooie ritzege binnen door Borut Bozic en behaald Hoogerland de 12de plaats in het eindklassement.

2014
2014
3e generatie  binnen Rogelli

3e generatie binnen Rogelli

Vanaf 2014 treedt officieel de derde generatie binnen het bedrijf. De zonen van Marijn Wagtmans, Michael en Melvin, krijgen ieder hun verantwoordelijkheden toegewezen.

Michael wordt verantwoordelijk voor de nieuwe collecties en Melvin zal zijn steentje binnen het familiebedrijf bijdragen als Junior Operationeel Manager.