NL
in Almere Triple Mix
in Almere Triple Mix

Het eerste divisie Triathlon team van Kijani heeft op zondag 27-5 hun eerste wedstrijd gehad. Ben je benieuwd hoe deze dag eruit heeft gezien? Lees dan snel verder...

Kijani en de Triple Mix

Na een lange winter wachten, maar vooral trainen was het voor een groot deel van Tri team Kijani zover: de eerste wedstrijd van het seizoen. Terwijl half Nederland zuchtte onder zware onweersbuien en windstoten bleef het in Almere de hele dag droog en benauwd. Daar vond de Super Sunday plaats: Alle atleten uit de vierde, derde, tweede, eerste en eredivisie kwamen in actie. Voor Kijani beten de mannen uit het tweede team het spits af. Zijn gingen de strijd aan over de Sprint afstand in de Tweede divisie. Peter, Anton Theo, Henri en Geert gingen na hun promotie van vorig jaar ook dit jaar voor een topklassering. Geert zette meteen de toon door als eerste het water te verlaten. Op de voet gevolgd door de andere drie mannen die een top zwemonderdeel neerzetten. Met alle mannen bij de eerste 20 finishers werd deze toon voortgezet. In de daguitslag werden de mannen tweede. Een mooi begin van de dag!

Vervolgens waren de vrouwen uit het tweede team aan de buurt. In hun snelle Rogelli speedsuits streden zij tegen de andere dames in de Eerste divisie. Het ging om een bijzonder format: Drie korte triatlons achter elkaar, in verschillende volgorden met steeds 10 minuten rust tussendoor. De meiden streden om het hardst. In de eindstand pakten, Anne, Heleen, Ingrid en Natascha zelfs de overwinning waardoor ze ook aan de leiding gaan in de tussenstand van de Eerste divisie.

Terwijl de dag vorderde mochten ook de dames in de Eredivisie aan de bak. 200 meter zwemen, 5 kilometer fietsen, 1,5 kilometer lopen, 10 minuten rust, 1,5 kilometer lopen, 5 kilometer fietsen, 200 meter zwemmen, 10 minuten rust, 5 kilometer fietsen, 200 meter zwemmen en 1,5 kilometer lopen  scheidden hen van de finish. Inge, Juriena, Tanya en Andréa gaven alles tijdens deze wedstrijd. Dat resulteerde in een mooie vierde plaats in de teamranking.

Inmiddels ging de klok richting 19.00 uur en konden de mannen in de eredivisie zich opmaken voor een bikkelharde strijd. Jardy, Ynze, Jeffrey, Stefan en Rob gaven alles en zij behaalden de hoogste einduitslag voor het team in 3 seizoenen Eredivisie: Vierde. Coaches Gonny en Marc konden erg tevreden terugkijken op en prachtige sportdag, waarin niet alleen geweldig gepresteerd werd, maar ook als hecht team geopereerd werd. Atleten die niet in actie kwamen waren aanwezig om aan de te moedigen, of waren vrijwilliger.