NL
Blogs

Hoe vind ik mijn perfecte kledingset?

Sint-Willebrord -

Het weer is aan het veranderen en de wolken maken plaats voor de zon. Een goede reden om jouw wieleroutfit voor de zomer een update te geven. Maar hoe kies je nu een nieuwe set die perfect bij jou past?

Het uitzoeken van de juiste wielerkleding gaat anders dan het aanpassen van een T-shirt voor op je nieuwe spijkerbroek. Jouw wielershirt moet goed aansluiten en ook nog eens lekker zitten als je aan het fietsen bent. Neem alleen genoegen met een shirt die bij wijze van spreken 'als gegoten zit'.

Past het?
Is het je wel eens opgevallen dat een wieler jersey aan de voorzijde korter is dan aan de achterzijde? Het shirt wordt zo gemaakt, dat het tijdens het fietsen niet irriteert of omhoog kruipt. Wil je zeker weten dat het shirt aan de achterzijde lang genoeg is? Ga eens in de fietshouding staan en kijk hoe het shirt valt.

Als het goed is, valt de voorzijde van het shirt mooi over je broekrand en sluit deze goed aan op je buik. Het shirt frommelt niet en valt perfect om je lichaam. De achterzijde van het shirt zit op je heupen en kruipt niet bij iedere fietsbeweging omhoog. Het beschermt de rug tegen blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.

Zit het lekker?
Heb je een setje gevonden die er leuk uitziet en ook nog een perfect aansluit? Dan moet je nog wel even kijken naar de zeem en de naden. Kunnen de naden gaan irriteren of heb je het idee dat ze precies goed vallen? Zorg dat je zeem lekker zit. Voor de een is dit een dunne zeem en de ander heeft de voorkeur voor een dikkere zeem. Tip: vraag ook eens na voor welke afstand de zeem geschikt is. Als je gewend bent om een rit van zes uur te rijden. wil je geen zeem die je na drie uur in de steek laat.

Extra informatie
Zo, als je op de bovengenoemde aspecten let, kun je er vanuit gaan dat je met een heerlijk zittend wielersetje flink wat kilometers kunt gaan maken. Mocht je toch nog vragen hebben over het passen van je kleding, dan kun je ons altijd een vraag stellen via Instagram of Facebook.