NL
Blogs

Hulp door oerwoud van sportbrillen

Sint-Willebrord -

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten sportbrillen op de markt. Wij begrijpen best dat jij af en toe door de bomen het bos niet meer ziet op jouw flitsende fiets.

Wij proberen je alvast een zetje de goede kant op te geven. 

Wij vroegen Merijn Ellenkamp, teamlid van Eredivisie triathlonteam Rogelli Trimates, om zijn ervaringen over sportbrillen te delen.

“Je hebt grote hoofden, kleine hoofden, smalle hoofden en dikke koppen. Zelf heb ik een smal hoofd en wil dus ten alle tijden voorkomen dat de bril heel ver uitsteekt of van mijn hoofd afglijdt tijdens het sporten.

Ik gebruik momenteel de Phantom Fluor Rogelli bril tijdens de triathlon. Tijdens het onderdeel fietsen vind ik belangrijk dat de bril beestjes uit mijn ogen houdt en dat hij stevig op mijn neus blijft zitten. Wanneer het tijd is om te gaan hardlopen laat ik de bril vaak op. Hier let ik altijd goed op dat de bril niet heen en weer beweegt, dat gaat namelijk erg irriteren.

Met mijn smalle hoofd kan het een hele zoektocht zijn om een passende bril te vinden. Daarom vind ik het erg belangrijk dat de bril verstelbare neusvleugels en pootjes heeft. Hierdoor kan ik de bril gemakkelijk afstellen op de vorm van mijn hoofd. Daarnaast is het van belang dat de sportbril tegen een stootje kan. Gelukkig zijn alle brillen uit de Rogelli collectie gemaakt van het ‘TR-90’ materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat het montuur flexibel is en het glas vrijwel onbreekbaar is.

Bij iedere bril, worden standaard drie makkelijk verwisselbare lenzen meegeleverd. Wanneer de zon schijnt of het licht erg fel is, gebruik ik altijd de donkere glazen (Revo/Smoke). Met slecht weer wissel ik de lenzen voor de transparante (clear) of gele (yellow) variant, zodat het zicht optimaal blijft.

Afgelopen zomer ben ik met Rogelli mee geweest tijdens de photoshoot in Gerona, Spanje. Hierdoor heb ik alle brillen mogen testen uit de nieuwe collectie. Mijn favoriete bril is op dit moment de Rogelli Mercury. Ondanks dat de bril wat groter is, sluit de bril toch goed aan. Daarnaast zorgen de Revo glazen voor een stoere uitstraling.”

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze volledige brillencollectie? Klik hier