NL
Blogs

De winter is begonnen, kleed jezelf goed tegen de kou!

Sint Willebrord -

Hoewel de temperaturen de laatste weken al flink daalden, begint vandaag de winter echt. Als fanatieke sporter ga jij natuurlijk ook in de koude wintermaanden gewoon naar buiten om een mooie ronde te fietsen of hardlopen.

Buiten sporten is ontzettend gezond en fijn. Zorg er wanneer je in de winter buiten gaat sporten wel voor dat je jezelf warm aankleedt. Dankzij de tips in dit artikel komt het zeker goed.

Draag meerdere lagen

Het dragen van meerdere lagen is essentieel om jezelf goed warm te houden. Op de echt koude dagen, draag je het best 3 verschillende lagen: een thermoshirt, een wieler- of hardloopshirt en een winterjack. Elk van deze lagen heeft een eigen functie.

Het thermoshirt houdt warmte vast en voert tegelijkertijd transpiratievocht af. De tweede laag houdt het lichaam warm en voert overtollige warmte af zodat je het niet té warm krijgt. Met een winterjack zoals de Trani 4.0 houd je de kou van buitenaf tegen. Ook beschermen veel van onze winterjackets je tegen wind en regen. Zo is de Renon 3.0 een uiterst multifunctioneel jacket.

Kies de juiste handschoenen

Koude handen tijdens het fietsen of hardlopen is nooit fijn. Draag daarom zeker met temperaturen rond het vriespunt een goed paar handschoenen. Op onze website vind je zowel voor wielrennen als hardlopen diverse winterhandschoenen. Ga voor warme handen tijdens het wielrennen met de Inverno of Tocca handschoenen. Voor warmte tijdens het hardlopen ziet je met de Oakland handschoenen altijd goed.

Kies voor extra warmte met een paar winterhandschoenen dat extra gevoerd is of ga voor een water- en winddicht paar, zodat je er met alle weersomstandigheden comfortabel op uit kunt. Maak je tijdens het hardlopen of fietsen gebruik van een smartphone, bijvoorbeeld om je snelheid bij te houden? Kies dan voor handschoenen met speciale touch vingertoppen.

Houd je voeten warm

In de winter kiezen veel sporters ervoor om Merino Wool Socks te dragen. En dat is niet voor niets! Deze schapenwol isoleert optimaal. Hierdoor houd jij je voeten goed warm tijdens koude weersomstandigheden. Tijdens het fietsen houd je je voeten extra warm door het dragen van overschoenen. Zo zijn de Hydrotec overschoenen speciaal ontwikkeld om goed te beschermen tegen de regen en kou.

Draag een muts onder je helm

Je raakt het snelste warmte kwijt via je hoofd. Daarom is het belangrijk om op de koudere dagen je hoofd extra goed warm te houden. Dat doe je door tijdens het hardlopen een hoofdband of hardloopmuts als de Lester of Maxie te dragen. Bij het wielrennen kun je als extra bescherming tegen de kou een onderhelmcap dragen, zoals de Lari of Protettivo. Onze onderhelmcaps hebben een fleece binnenvoering, waardoor ze warmte isolerend zijn.

Bescherm je gezicht en hals tegen de kou

Veel mensen onderschatten het belang om het gezicht en de hals goed te beschermen tegen de kou. Door een scarf te dragen, voorkom je dat je keel afkoelt en zorg je dat je optimaal kunt blijven ademen tijdens het sporten. Dit is goed voor je comfort, maar ook voor je sportprestaties.

De scarfs van Rogelli zijn op zes verschillende manieren te dragen. Bescherm alleen de hals of draag de scarf bijvoorbeeld als hoofdband. Een scarf is een ontzettend veelzijdig accessoire en onmisbaar wanneer je de kou gaat bedwingen.

Laat de winter maar komen!

Met de juiste outfit zorg je voor optimaal comfort tijdens je hardloopsessie of fietsronde in de koude wintermaanden. Je bekijkt ons aanbod aan fietskleding en hardloopkleding voor in de winter via de website. Kom er via de store locator achter waar je terechtkunt voor je nieuwe winteroutfit. Laat de lage temperaturen je niet in de weg staan en geniet volop van het buiten zijn. Kom maar op met die winter!