NL
Blogs

Tips voor buiten sporten in de winter

Sint-Willebrord -

Sporten in de winter verbetert je sportprestaties en geeft je immuunsysteem een boost. Een winterse wielertocht of hardlooproute is dus een goed idee. Maar waar moet je op letten wanneer je het winterse weer trotseert om te gaan sporten? Wij geven je handige tips voor sporten in de winter.

Tip 1: Warm je spieren op

Warm je spieren goed op voordat je gaat beginnen aan het echte werk. Zeker in de winter is een goede warming up belangrijk omdat je spieren in de winter gevoeliger zijn voor blessures.

Tip 2: Bescherm je keel

Koude lucht slaat sneller op je luchtwegen waardoor je slijmvliezen geïrriteerd kunnen raken. De scarf van Rogelli beschermt je keel tegen de kou en zorgt voor extra comfort. De scarf is naadloos, licht van gewicht en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast kan het helpen om voornamelijk door de neus in te ademen, zodat de koude lucht niet direct in je keel terecht komt.

Tip 3 Zorg dat je genoeg eet

In de winter heeft je lichaam net wat meer energie nodig tijdens het sporten dan tijdens een zomerse sportsessie. Om op temperatuur te blijven en onderkoeling te voorkomen vraagt je lichaam om voedingsstoffen als eiwitten en extra vitaminen. Eet daarom voordat je gaat sporten een eiwitreep of een bakje kwark met wat fruit. 

Tip 4 Drink voldoende

Net als in de zomer, is het ook in de winter belangrijk om tijdens het sporten voldoende te blijven drinken. Ondanks de lagere temperaturen, verliest het lichaam ook in de winter veel vocht bij intensieve inspanning. Daarom is het belangrijk om het vocht te blijven aanvullen door middel van water drinken. Met de bidons van Rogelli heb je altijd voldoende water bij de hand. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Tip 5 Luister naar je lichaam

Sporten bij lage temperaturen brengt risico’s met zich mee, ook als je onze tips ter harte neemt. Het is belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert en op tijd stopt wanneer nodig. Let goed op seintjes van je lichaam. Zo geven rillingen aan dat je lichaam warmte nodig heeft. Het bibberen kost veel energie dus zorg dan dat je een warme rustplaats op zoekt om even bij te komen.

Bron: menshealth.nl