NL
Blogs

Zo geniet je nog meer van het hardlopen

Alkmaar -

Hardlopen is al genieten op zich, maar deze drie factoren zorgen voor nog meer plezier tijdens het hardlopen.

Ik ben Maura Finau, 26 jaar oud, dol op hardlopen en mag mij sinds maart 2019 ambassadeur van Rogelli noemen. Waarom de slogan #enjoythedistance eigenlijk best wel goed bij mij past? In onderstaande blog vertel ik welke 3 factoren maken dat ik nog meer geniet van hardlopen!

 

Omgeving

Een rondje hardlopen is genieten, maar ik geniet nog meer van een rondje hardlopen in een mooie omgeving. Wat is er leuker dan hardlopen met een fijn uitzicht? Mijn favoriet in de omgeving van mijn woonplaats (Alkmaar) is het Bergerbos/Schoorlse Duinen. Er is iets magisch aan hardlopen in het bos, de stilte en de natuur om me heen vind ik superfijn!

Daarnaast vind ik het fijn om een stad al hardlopend te verkennen. Ga ik naar New York op een citytrip, dan neem ik dus absoluut mijn hardloopschoenen mee voor een rondje in Central Park. Zo combineer ik sightseeing met hardlopen.

Ik zou in de toekomst ook graag een (halve) marathon in het buitenland lopen. Ik loop dit jaar mijn eerste halve marathon op Texel, dus wie weet daarna, als het bevalt? Zeker een goal voor de toekomst!

 

Gadgets

Een sport horloge. Toen ik begin 2018 weer begon met hardlopen besefte ik me direct dat ik dit niet zonder sport horloge zou kunnen. Zonder horloge loop ik minder fijn, want weten welke afstand ik loop motiveert me echt om nog een stuk extra lopen. Als ik op 4.5 kilometer zit stop ik niet maar loop ik toch nog 500 meter door om die 5 kilometer te halen.

Comfortabele kleding. Het hangt natuurlijk een beetje van het weer af welke kleding comfy is, maar over het algemeen loop ik het liefst in een t-shirt met korte mouwen en een capri broek. Ik vind het vooral belangrijk dat een broek een opbergzakje heeft voor sleutels en eventueel ook voor een mobiel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een broek met extra diepe zakken. Voordeel bij zo’n broek is dat je een heleboel dingen mee kunt nemen zonder dat het erg opvalt.

Headphones om muziek te luisteren tijdens het hardlopen. Het belangrijkst wanneer je wilt hardlopen met oortjes in is, denk ik, dat ze niet uitvallen en dat heb ik met veel ‘gewone’ headphones wel ervaren. Daarom heb ik speciale sport headphones aangeschaft. Van die grote dingen die achter je oren blijven haken. Minder mooi, wel heel effectief!

 

Muziek!

Muziek maakt mijn run! Eerlijk gezegd heb ik geen zelf samengestelde playlist speciaal voor hardlopen. Ik luister tijdens het lopen van alles en nog wat via Spotify. Soms zit er een song bij die niet helemaal lekker aansluit op het tempo dat ik loop en dan swipe ik snel door naar de volgende song.

Wel beluister ik soms een zogenaamde al bestaande running playlist op Spotify. Heel handig, wist je dat er een speciale playlist per hartslag zone bestaat?

 

Hoe zit dat bij jou?

Dit zijn voor mij dingen die absoluut maken dat ik nog meer van de afstand geniet. Wat maakt dat jij optimaal geniet van het hardlopen? Herken jij je in bovenstaande dingen of heb jij heel andere factoren die het lopen voor jou prettiger maken?